Vädret idag
Molnigt
10°C
Prognos October 28, 2020
dag
Skurar
11°C
 

20 minuter när man kommer hem

Var på seminarium där en hälsocoach uppmanade alla att ta 20 minuters paus så fort man kommer hem från jobbet. Att vara lite ”mindful” helt enkelt. Detta lät ju jätteskönt så jag åkte så klart glad i hågen hem och la mig på golvet för att göra den avslappningsövning som hade rekommenderats. Tyvärr försvårades övningen av att mina tre högljutt ifrågasättande, middagshungriga barn inte hade gått samma hälsokurs.

Så härligt med långhelg under påsken! Tid till välbehövlig återhämtning. Hälsogurun talade om vikten av sömn. Det är individuellt vad som är rätt antal timmar. Så jag ligger sömnlös och funderar på om det är 6, 7 eller 8 timmar som gäller för mig. Påskhelgen innebär många äntligen. Äntligen tid för att påbörja böckerna som snart ska lämnas tillbaka på bokbussen. Och nu ska det passas på att storstädas inför helgens gäster och det ska inhandlas presenteter till dem vi ska gå bort till. Äntligen hinna förbi Bolaget och köpa lite god rosé – fast hälsogurun sa att alkohol och stress inte hör ihop. Äntligen bara vara. Grannen putsade precis sina fönster. Det borde vi också göra…

Jag styr upp mitt sedvanliga påskharearbete och gömmer godisägg. Och så grips jag av panik över alla dessa sötsaker och kompenserar det genom att fylla ägg med vårleksaker och ordnar en äggjakt till.  Och den här påsken välsignades vi ju med sol också. Då måste man vara ute hela tiden och barnen ska vara insmorda, ha keps och tjocka tröjor. För man ska ju svettas in våren! Och även om solen är farlig så måste även jag sitta lite i den. Kan inte komma tillbaka till jobbet och se blek ut. Efter en sådan här helg! Hur skulle det se ut? Maken och jag tycker att det är viktigt att hinna med att motionera också, så vi brukar löpa i skift. Nu har han fått en stressfaktur, så han måste vila. Då passar han på att måla garaget när han är ledig. Ställer klockan på helgmorgnarna.

Som grädde på moset ska trädgårdsarbetet hinnas med under vårhelgerna. Gärna samtidigt som innebandycuper och simskoleavslutningar äger rum. Trädgårdsarbete – rofyllt, avkopplande påtande i rabatter? Nä, vi är snarare strikt uppkopplade för att botanisera bland insynsskyddande växter på nätet. Så fort vi hittar lämpliga plantor startar ansträngande utgrävningar för att göra plats för dessa. Vår gräsmatta inramas just nu av en omsorgsfullt snaggad häck. Lagom till pension kommer vi omges av en tät, grön mur.

Kanske är jag mer ”mindful” på jobbet än hemma? Skönt att det är nästan är en hel vecka kvar till nästa långhelg!

Ulrika Wahlström

Tummen upp för att vi har en hel massa roliga lopp i Kungsbacka i helgen

Tummen ner för alla de som kör för fort i bostadsområden. Bakom varje stenmur, buske och sväng finns en glad liten lekande parvel!

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!