Vädret idag
Molnigt
5°C
Prognos December 5, 2020
dag
Skurar
6°C
 

Alma Vonasek tog silver

Alma Vonasek och hästen Chappe tog silver på ponny-SM i dressyr. Foto: Cecilia Vonasek

 

Särötjejen åkte till Björbäcks ryttarförening med målet att gå till final i ponny-SM i dressyr. Hon återvände till Särö ryttarförening med en silvermedalj.

 

Det var i helgen som ponny-SM i dressyr avgjordes på Björbäcks ryttarförenings banor. Snart 15-åriga Alma Vonasek gjorde sitt första SM med hästen Sandro Chapaillini E, som kallas Chappe. Redan under onsdagen förra veckan åkte ekipaget dit för att installera och förbereda sig inför torsdagens kval. En kvalrunda som de vann och innebar ytterligare en kvalrunda på fredagen.

– Det var väldigt roligt och lite oväntat. Chappe är fortfarande rätt ung och ganska ny i tävlingssammanhang. På det andra kvalet kom vi tvåa men jag var ändå supernöjd för då slog jag mitt personbästa. Sen var det en nervös väntan inför söndagens final, säger Alma Vonasek.

 

Av 19 startande ekipage var det bara sex stycken som kvalificerade sig till finalen. I finalen reds det Kür, ett program som har samma svårighetsgrad men där man själv väljer musik och vilka varv man ska rida. Till musik från Dr. Alban och andra låtar som Hallelujah red ekipaget in på en andraplats och silvermedaljen var bärgad.

– När resultatet kom och vi fick veta att det blev silver så hoppade vi rakt upp och ner och jublade. Det var glädjetårar och sådan glädje som jag knappt kan beskriva. Det var en seger bara att bli topp sex och rida Kür, sen att det blev silver är helt magiskt, säger Alma Vonasek.

 

Just nu håller Alma Vonasek på att smälta föregående helg, men nästa mål är runt hörnet. I september ska hon och Chappe rida en observationstävling. Det är en tävling där landslagsledningen tittar på olika ekipage och bestämmer vilka som är aktuella för NM och EM nästa år.

– Det är viktiga tävlingar för mig. Jag vill rida fler större tävlingar och vill hänga med i den ligan om man säger så.

 

NM, Nordiska Mästerskapen, var Alma Vonasek med och tävlade i för ett par veckor sedan. Då slutade hon på två fina femteplatser och blev också bästa svensk. Det finns inga tvivel hos henne om att hästar är hennes framtid. Hon drömmer om att rida stora mästerskap även som senior på stora hästar.

– Jag är väldigt målmedveten och hoppas på att komma fram inom ridsporten och kunna livnära mig på det jag älskar mest. Jag har ett väldigt bra team runt mig och hoppas på att kunna nå toppen.

Hur kommer du dit då?

– Jag kommer jobba hårt och vara ödmjuk så kommer det förhoppningsvis gå vägen i framtiden, säger nyblivna SM-tvåan Alma Vonasek.

Anton Lorentzson

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera