Vädret idag
Molnigt
12°C
Prognos October 24, 2020
dag
Regn
13°C
 

Andreas får lysande recensioner

Hallå där amatörskådespelaren Andreas Scheffel!

Just nu spelar du i kritikerrosade Kliniken av Lars Norén på Folkteatern i Göteborgs lilla scen, som är ett samarrangemang mellan Folkteatern, Lilla Folkteatern och Göteborgs stadsmission och med amatörskådespelare på scen. Hur hamnade du där?

– Jag hade jobbat med en av regissörerna, Saga Björklund Jönsson, i ett annat sammanhang så hon bad mig komma och läsa för föreställningen. Närt jag kom dit blev jag tilldelad att läsa rollen som Roger. Det är samma roll som jag spelar i föreställningen, så vi klickade med varandra!

Berätta om rollen!
– Roger är en samling av alla bokstavskombinationer som man kan ha! I manus klassas han också som nazist, men jag ser honom mer som någon som hela tiden bara vill provocera. Det är en tuff roll att spela, det finns inga mellanlägen, jag gapar och skriker. Norén har skrivit honom lite som en karikatyr, men det gäller att ändå försöka hitta hans känslor och göra honom till en riktig människa. Jag hoppas att jag klarar det.

Kritiken av föreställningen har varit översvallande?
– Ja, så här mycket positiv respons har jag aldrig fått för något jag har varit med i! Vi är alldeles överväldigade, ingen i ensemblen hade trott på det här mottagandet.

Blir det teater på heltid för dig i framtiden nu då?
– Nej, det tror jag inte. Jag har ju inget fortsatt kontrakt på Folkteatern, utan det här är en enstaka uppsättning. Jag gillar också att ha en fot i två läger, jobba som personlig assistent och hålla på med teater. Jag är jättenöjd om jag kan hålla det 50/50.

 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!