Vädret idag
Molnigt
10°C
Prognos October 27, 2020
dag
Delvis molnigt med skurar
12°C
 

Äntligen oktober

Förra månaden var full av obligatoriska luskamningar, föräldramöten, utvecklingssamtal, säsongsstart på barnens och egna fritidsaktiviteter samtidigt som det var jobbets mest hektiska månad med verksamhetsplanering för nästa år. Tacka vet jag oktober!

Efter en sommar fylld av goda drycker, känns det i september inte längre lika naturligt att dagligen dricka rosé till middagen. Det är över huvud taget svårt att få tid för en gemensam måltid, då septembers sena eftermiddagar fylls av föräldramöten i tre klasser och i åtskilliga sporter. När vi upptäckte att Stora Sonens föräldramöte i innebandy och föräldramötet i skolan skulle äga rum exakt samtidigt och på samma plats blev vi glada. Två flugor i en smäll! Men lokalen hade dubbelbokats, så innebandymötet bytte sal och vi fick prioritera skolmötet. 

Föräldramöten har fördelen att det bara är att dyka upp, men väl på plats får vi föräldrar slita hårt med att stirra ner i bänken i hopp om att inte tilldelas tidskrävande ansvarsuppgifter. Till utvecklingssamtalen, också de i september, förväntas både barn och förälder gå in i det digitala skolsystemet och svara på frågor. I vår familj skjuts det upp i det längsta. Och när det väl görs har ingen sin inloggningskod tillgänglig. 

Nu i samma veva kommer det årliga beskedet från skolan: ”Det går löss!”. Det ger varenda förälder huvudbry och givetvis den härliga familjeaktiviteten luskamning att se fram emot på kvällarna efter föräldramötena, träningarna och utvecklingssamtalen.
Lika ologiskt som det är att säljare av barnböcker ringer småbarnsföräldrar mitt i nattningstid är det att Jultidningsförlagen sänder ut erbjudanden om att sälja jultidningar just i hektiska september. Lika självklart nappar barnen ivrigt på det. Och lika självklart agerar vi föräldrar assisterande säljare och tar upp beställningar bland arbetskompisarna. 

Och det är precis nu man ser att byxor som barnen kunde ha före sommaren har blivit typ tio centimeter för korta. Och alla skor är för små. Eftersom de små liven har en stark egen vilja går det inte att shoppa allt nytt på egen hand. Barnen måste vara med i butik. Och det, mina vänner, är svårt att få ihop med allt annat som händer just denna månad. 

Men brittsommaren vi fick ska vi väl inte klaga på! Den kvällen det inte var föräldramöte drog vi med engångsgrill och badkläder till Smarholmen för att nyttja de extra soltimmar vi fick. Självklart förevigat på Instagram. Jag har ju ett liv! #septemberlevererar
Nu är vi så mitt i härliga oktober. Det är fridfullt att kura skymning med tända ljus och en kopp te. Säg, njuter inte ni också av att bara vara?

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!