Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos October 30, 2020
dag
Delvis molnigt med skurar
12°C
 

Åsas derbyseger ger spänning i serietoppen

Div 4 Halland
Fjärås - Åsa IF 0 - 1, (0 - 1)


Åsa IF vinst i Hallandsfyran mot Fjärås sätter extra spänning i toppen av Hallandsfyran i en match som lockade över 400 personer till derbyt på Ögärdet.

- Nu är vi fyra lag som är med och slåss om seriesegern, säger Åsas tränare Peter Hedman. Men idag hade vi marginalerna med oss då Fjärås var lite bättre än oss. Men samtidigt gör vi det riktigt bra och kul att vår målvakt (Robin Andersson) gör en grym insats efter sin skada. 

 

Fjärås kom till derbyt med en seger  i ryggen med hela 15-0 i den senaste omgången och hade  fördel av hemmaplan men man lyckades aldrig spräcka Åsas målnolla.

- Kan tyckas lite surt då vi äger spelet på plan, säger Fjärås tränare Henrik Fahlén. Men gör vi inte mål på våra chanser så blir det så här. Tilläggas skalll att Fjärås hade en boll över mållinjen i andra halvlek men det vinkades bort för offside.

 

Hemmalaget blev också lurad på en straff i första halvlek sedan en Fjäråsspelare blev upphakad i skottögonblicket. Domaren föredrog att fria och protesterna slutade i stället med att en av lagets spelare drabbades av en varning. 

 

Matchens enda mål kom i första halvlek där Eric Ahrenberg tog till vara ett högerinlägg och klippte till direkt på volley helt utan chans för Fjärås målvakt Niclas Fahlén som i vanliga fall spelar i fyrbackslinjen men fick nu hoppa in då ordinare burväktaren inte kunde delta. 

 

Fjärås hade också med sig två nyförvärv från Onsala i Oliver Spikare och Niklas Larsson. Däremot försvinner Tobias Ranäng (studier i Kalmar) och nämnde Niclas Fahlén börjar ett nytt jobb i Stockholm. 

 

Nu går spänningen vidare i hallandsfyran och redan i nästa match möts två av topplagen då Fjärås spelar borta mot Kvibille. För Åsas del handlar det om mötet mot Skrea IF. 

Bengt Karlsson
Sportreporter sporten@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera