Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos November 30, 2020
dag
Skurar
4°C
 

Bevara p-skivan

Ja, jag erkänner, jag är en brottsling, en usling, en samhällets fiende. Men själv tycker jag egentligen inte, att jag har gjort något fel.

Allt hände en måndag i juli, en av de där många ljuvligt ljumma sommarkvällarna. Efter bad och strand hade mannen min och jag sökt oss in till Kungsbacka för trevlig avslutning på kvällen med restaurangbesök och bio. Vi var inte de enda. Folklivet var så där härligt, som det ska, när sommaren är som bäst. Vi parkerade och gick till restaurangen. God mat, gott humör och fint samspråk bland gästerna, som också njöt i den rödskimrande, nedgående solens sken. Tiden led och den snålt tilltagna parkeringstiden skulle inte täcka vårt väntande biobesök. 

Vi gick till bilen för att flytta den men såg ingen ledig plats i närheten. Det var då jag begick brottet. Jag valde att justera p-skivan för att täcka 2-timmarsgränsen tills filmen skulle sluta. Givetvis kunde jag ha kört runt några varv och spytt ut lite avgaser i sökandet efter en annan p-plats, men det tyckte jag ur alla synvinklar var ett sämre alternativ. Det är märkligt att det inte är lika självklart att flytta fram tiden på p-skivan, som att lägga kompletterande slantar i en betalautomat för parkering, för beteendet är ju det samma. Är det pengarna som styr? 

Nu tror jag inte att jag personligen blir straffad för min brottsliga handling, eftersom jag inte togs på bar gärning. Fast jag har hört glunkas om, att vi alla här i Kungsbacka kommer att drabbas av kollektiv bestraffning, för att folk gör som jag gjorde. Det vilar ett hot om att den förträffliga p-skivan ska tas bort av den anledningen. Riktigt dumt, tycker jag, det är ju p-skivan, som gör det så enkelt att svänga in i innerstaden och bidra till folklivet, som så många anser önskvärt där. 

I och för sig kan jag tänka mig bilfri innerstad, men ska där finnas bilar, då ska det också vara lätt att parkera dem.

Jag har förståelse för att det kan behövas cirkulation på p-platserna, men det behövs också rimliga tidsgränser, när man väl har parkerat, så att man får tid att vistas i innerstaden och inte bara göra snabbesök. 

Om politikerna i nästa valperiod skrotar sitt tidigare genomförda vallöfte om att använda p-skivor, så är de riktiga svikare. Så också om de sänker tiden, vilket jag har hört flera politiker tala om. Höj den istället till minst fyra timmar! Det är bra med fri parkering, om man vill locka folk, det borde våra politiker förstå. Och om någon frågar mig, som gillar att vara i innerstaden, om jag ångrar mitt ”brott”, så svarar jag helt enkelt med Edit Piafs berömda ord ”Non, rien de rien, je ne regrette rien”.

Ingrid Höglind

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Annika Johansson
    September 14th, 2018 11:39

    Jag håller med fullständigt. Fri parkering o p- skiva, annars så dör ju innerstaden ut. Det skall inte kosta pengar för att gå på bio, handla eller vad man nu vill göra. Jag kan ju bara se på mitt sätt, hittar jag ingen parkering så struntar jag i det, om jag skulle hitta en annan parkering så kostar den pengar då struntar jag i det. Men hittar jag parkering så stannar jag o handlar eller gå på bio med en p- skiva. Tack för mig

    Reply

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!