Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos October 20, 2020
dag
Skurar
13°C
 

Dags att bekänna färg!

Häromdagen hände det igen. En läsare hör av sig och ber oss att vi skall hjälpa till med att klargöra vad kommunens politiker tycker i några viktiga frågor. Det var bra för det är ju precis det vi vill göra och därför som vi har satsat på att ge politikerna ett utrymme i tidningen med jämna mellanrum, se vår Valsida i dagens tidning på sidan 8. Valsidan är en möjlighet att sprida lite klarhet. Problemet är att det inte verkar finnas särskilt mycket att klargöra. Den politiska debatten i Kungsbacka kan inte direkt påstås vara het.

Men när det närmar sig val och det börjar bli dags för politikerna att sticka ut hakan och bekänna färg. Vad skiljer de olika partierna åt på det lokala planet? Våra läsare vill veta vilka frågor partierna går till val med. De vill veta var de har er politiker, och vad ni står för. Med all rätt. Och nog finns det en del frågetecken som behöver rätas ut. I måndags tog integrationsminister Erik Ullenhag upp Kungsbacka som ett exempel på kommuner som finns i en bra arbetsmarknadsregion men har ett lågt flyktingmottagande. Vilken politisk ambition finns det här för att välkomna människor som av olika anledningar flytt, eller av andra skäl valt att flytta hit från olika delar av världen? Var står de olika partierna i frågan? Det gäller ju att ha en plan, inte bara för de som kommer hit utan också för de som bor här och inte riktigt är med på noterna. De som är rädda behöver få veta mer för att skapa trygghet och minska risken för konflikter.

Vi har fått många rektioner på vår artikel om tvååringen som blev nekad assistans (läs också om en an- nan familj på sidan 4–5). Vilken politik ska drivas för att föräldrar skall kunna få hjälp i liknande situationer? Skulle det vara en viktig valfråga för dig?

Allt fler flyttar hit och trycket ökar på skola, kommu- nikationer och på en meningsfull fritid. Hur kan vi ta tillvara vår kust, skapa rekreation och promenadstråk, lekplatser och inbjudande badplatser? Har du någon idé som du skulle lägga din röst på?

Det är ingen tvekan om att de politiska alternativen snart behöver bli tydliga och beskriva vad som skall för- ändras och utvecklas. Inte i Stockholm eller Göteborg utan här. I Kungsbacka.

Elisabeth Blide

Publicerat i NH 2014-01-24

Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!