Vädret idag
Klart
10°C
Prognos October 29, 2020
dag
Regn
9°C
 

Dags att planera en cykelsemester

Vi pratade om semesterplaner på jobbet. Någon skulle åka till Skottland. Det skulle jag gärna göra igen. Det är säkert 30 år sedan jag var där, på cykelsemester. Nästa gång jag åker dit blir det med bil. Inte för att jag ångrar upplevelsen, men nu vet jag tillräckligt mycket om blöta tält och attackerande knott.

Värmeböljan uteblev och man säger så, då för 30 år sedan, och värme fanns inte heller på det bed and breakfast vi unnade oss för att kunna torka blöta kläder. En naken glödlampa i taket var det närmaste vi kom ett torkskåp. 

Och när vi blöta och ruggiga satt och väntade på färjan som skulle ta oss över till ön med vackra vattenfall och små fiskeläger tänkte vi kosta på oss en uppfräschning i form av en våtservett. Den var nog det enda i vår packning som var torr…

Men naturen var vidunderlig och skottarna trevliga, om än inte lika gästfria som vi svenskar när det gällde att bjuda på mark för tältning. Men så har de inte heller någon allemansrätt.

En morgon efter att vi sent en natt slagit läger, vaknade vi i en kohage med en irriterad bonde utanför tältöppningen. Tur var väl det, hellre en arg lantbrukare än en skock nyfikna tjurar som visst var på väg.

Cykla på Gotland gjorde jag en annan sommar. Där var det soligare och inte lika backigt och vägarna kantade av cikoria. Riktigt somrigt, och i väntan på den tidigaste färjan tillbaka till fastlandet skulle vi snåla in en hotellnatt och la oss i lusthuset i den Botaniska trädgården i Visby.

Intressant att höra kommentarerna när folk som vandrade i natten oväntat upptäckte oss på bänkarna... 

När barnen var små cyklade vi nästan varje sommar runt en sjö på landet, och hade med oss matsäck och badade längs vägen. Det var en heldagsutflykt och en årlig tradition. Sommaren var inte riktigt fulländad om vi inte hade gjort vår runda.

Nuförtiden har jag legat av mig, och cyklar bara för nyttan att snabbt ta mig från A till B. Det är egentligen väldigt synd. Cykla är ett roligt sätt att upptäcka nya landskap. Eftersom mina semesterplaner åtminstone delvis fortfarande är väldigt lösa skulle jag kunna planera in några cykelturer enbart för nöjes skull. Kanske till och med ta med tältet? Eller nej, det är nog att överdriva.

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!