Vädret idag
Skurar
10°C
Prognos October 26, 2020
dag
Skurar
11°C
 

Den förlorade generationen

Enligt min farmor så är det dags för mig att stadga mig. Jag kan inte flytta runt längre, och inte minst vara singel, tycker hon. Det bör tilläggas att hon är över 70 år och levde med samma man i över 40 år, skaffade tre barn, hade fast jobb och både villa och sommarhus. Vi 90-talister är tokiga tycker hon. Vi ränner runt, tänker för stort och byter jobb och partner oftare än vad vi duschar. Det är rena vansinnet i hennes ögon. Nu kan jag dock glädja min farmor med att jag inte längre planerar att flytta runt mer på ett långt tag. Efter att ha bott i Kungsbacka, Frankrike, en mycket kort sväng i London och Stockholm på mindre än tre år så har jag valt att flytta till ett litet hus. Men helt nöjd kan jag tyvärr inte göra henne eftersom jag flyttat ensam, utan partner. Men, enligt mig själv har jag åtminstone tagit ett kliv vidare i vuxenlivet. Några barn blir det däremot inte på länge. Först och främst för att man oftast behöver en man för att skaffa dem, och jag har faktiskt så många småsyskon att jag knappt minns alla namn på dem. True story. Ett husdjur däremot, det är något jag funderat över att skaffa. Jag vet inte om det är någon form av "jag-har-flyttat-till-hus-och-måste-ha-hela-paketet-kanske-till-och-med-en-volvo-med-stort-bagage"-idé jag har fått för mig, eller om det är den biologiska klockan som ringer. Jag tror att det är alternativ nummer ett, jag är ju trots allt bara 22 år. Vi är en lustig generation vi 90-tals kids. Väldigt många av oss är orädda och det händer inte allt för sällan att vi ställer till det för oss. När det händer glömmer vi det oftast på en kvart och fortsätter vår bana med att testa nya studier, jobb, bostäder och partners. Vi ser alltid nya möjligheter, reser oss upp igen och är redo för nya äventyr. Ingen har rätt att trampa på oss eller våra idéer och inte minst trycka ned våra stora drömmar. Sedan finns det dem i våra generationer som skaffar fast jobb, man och barn innan dem fyllt 21 år. Det är också helt fantastiskt. Jag själv är nog en blandning mellan dessa typer. Jag vill gärna testa på allt men ändå ha en stabil grund att stå på. Det här sättet att leva passar mig och jag tycker att jag gör rätt i att göra det som känns bäst för mig. Så länge jag mår bra, är lycklig och ser fram emot varje dag så är jag nöjd. Och utan den "biologiska klockångesten", som min farmor och säkert resten av släkten gärna hade sett i mig, så kommer jag att fortsätta att leva det här livet tills ett annat levnadssätt och tänk känns mer naturligt för mig.
Jennie Benjaminsson

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!