Vädret idag
Molnigt
12°C
Prognos October 24, 2020
dag
Regn
13°C
 

Det finns ingen BUX som min BUX

Sista veckan på semestern var det dags. Då hade det gått ett år sedan jag lämnade det tillfälliga (fem år) boendet i Kållered och flyttat närmare stan. Ja, Göteborg alltså. Nästan i alla fall. Plötsligt låg kommungränsen 100 meter från lägenheten, Götaplatsen en knapp halvtimmes promenad bort och på gatan utanför stannade bussar som gick ofta och alla tider på dygnet. Eftersom jag i samma veva började åka kollektivt till jobbet blev ögonstenen snabbt bortglömd. En gång i veckan ungefär, när jag skulle ner för den branta backen för att handla, fick BUX:en, min limegröna (enligt dem med taskigare syn gula) Honda HRV komma ut och få lite luft under vingarna. Efter ett tag började det kännas rätt onödigt, hon kostade ju fastän hon bara stod där. Ändå. Att sälja henne satt rätt så långt in. Det tog några dagar efter att jag kommit tillbaka till jobbet, innan en av kollegerna säger: Jag såg din bil i går. Ytterligare två lämnade samma besked. Min bil bodde numera i Kungsbacka! Och i förra veckan var det min tur. Jag var ute på jobb ner mot Åsa till och där stod den. Hela intervjun var jag lite nervig, skulle BUX:en stå kvar så att jag hann hälsa ordentligt på vägen tillbaka? Jodå, där var den. Det blev en klapp och en besynnerlig lapp där jag nog bara skrev att det var jag som haft bilen tidigare… Därför till väsentligheterna: Märket på förardörren kommer från den gången jag smällde in dörren i kod-dosan till ett källargarage, hålet i bakre kofångaren när jag backade in i en staketstolpe utan tillhörande staket och antennen går vi bara inte in på. I övrigt tycker den om at bli klappad framför ratten, kliad vid sidan av handbromsen och mår gott av att få en liten trudelutt sjungen för sig ibland. Hon äter glödlampor i de främre lyktorna, men kräver i övrigt ingenting utom ett par flaskor olja när oljelampan börjar blinka. Så du som köpt BUX:en, slit henne med hälsa, och ser du en märklig människa som står och klappar och sjunger för din bil, ring inte polisen, eller tidningen! Det är bara jag.      
Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!