Vädret idag
Molnigt
12°C
Prognos October 19, 2020
dag
Skurar
12°C
 

Flykt och återflytt

Känslan av att vara tillbaka på Kyrkogatan igen är fin. Det är som om man aldrig varit härifrån över huvud taget trots att det gått ett helt år sedan vi fick fly hals över huvud från branden. Och det ska jag säga som bara hann jobba här ett halvår. Men en del miljöer sätter sig snabbt fast, de som känns bra och är laddade med något unikt. Under året som gått har vi fått ta emot sympati och värme. Vi har mött nya grannar, fått nya vänner och så har vi tränat på att sitta tätt, tätt intill varandra utan att få spader allt för ofta. Vi har varit uppfinningsrika och flexibla, uthålliga och tålmodiga för vi har hela tiden vetat att snart ska vi tillbaka igen. Det här var bara ett litet tag. Jag har funderat en del på hur jag skulle reagera på att fly på riktigt. Lämna min trygghet och inte veta om jag någonsin kommer tillbaka. Lämna min bakgrund, min utbildning, min status, mitt hus, bil, båt, min familj för att fly in i det okända. Skulle jag ens klara det? Lägg till om jag skulle mötas av misstro, hårda ord och ett kompakt utanförskap. Inte kunna språk, inte göra rätt för mig, inte kunna välja fritt. Skulle jag vara stark då eller skulle jag brytas ner? Vem skulle det göra mig till? Jag tänker på alla människor runt om i världen som dagligen rycks ur sitt sammanhang. Om jag böjer mig fram lite ser jag Kungsbacka torg genom mitt fönster. Snart kommer jag att ta tag i nya utmaningar men just nu ska jag njuta, fixa och installera mig ett par dagar. Jag ska unna mig att vara väldigt nöjd med att vara precis där jag är just nu.  
Elisabeth Blide
VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. elisabeth.blide@norrahalland.se 0300- 52 13 55

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!