Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos December 2, 2020
dag
Mestadels molnigt
1°C
 

Fokusera på att utveckla det vi har

Jag ansåg att det var ett fiasko för innerstaden när Åhléns försvann. Nu har jag insett att jag är en av bovarna i dramat eftersom jag aldrig handlade på Åhléns i innerstaden. Jag handlar ju på Åhléns i Göteborg! Hur många gjorde som jag? Och minns ni korvgubben på torget utanför Systemet? Få handlade av honom så han drog till Göteborg. Idag har han kö!

Är glaset halvtomt eller halvfullt? När det gäller innerstaden ligger fokus alltid på halvtomt. Kan DU påverka innehållet i glaset? På 80-talet åkte min mamma från Göteborg till Kungsbacka för trendiga Cassels och för marknaden. Snacka om attraktionskraft! Kanske dags att fokusera på vad vi har och utveckla det?

Taxi hem från Kungsbacka är billigare och smidigare än från Göteborg och eftersom restaurangutbudet är så bra i Kungsbacka är valet mellan städerna lätt. Matminnena från innerstaden är många; middag med maken på Tullen (äntligen barnvakt!), träff med kusinerna på Esters (kom åkandes från Göteborg), middagsmys med hela familjen på Cyrano (med pizzor som får pizzavägrare att äta pizza). Nyligen upptäckte jag jättemysiga restaurangen Storgatan, som liksom tar dig tillbaka i tiden. Härom veckan var jag på Bodega och möttes av trevlig personal som genast kände igen den i sällskapet som är lunchstammis.

Åttio procent av min familj hänger på Nordic Wellness i innerstaden. För 5-åringen är attraktionen den söta dansfröken och för undertecknad belönar sig lite slit där inne med en bättre rygg. Gemensamt för hela familjen är att träning och godis hör ihop. Barnen jublade när vi läste att ännu en godisbutik öppnar i innerstaden. Där ska det handlas inför nästa besök på Bio Facklan. Barnen har koll på kyrktornet, som är den självklara mötesplatsen om vi skulle komma ifrån varandra i innerstaden. Perfekt vid tillfällen som Centimetermaran när Amy Diamond drog stor publik.

Presentkort som jag fått vid bemärkelsedagar bidrar till att jag utforskar innerstaden ännu mer – eller snarare låter den utforska mig. Kroppsverksta´n, och nu senast Shakti, har sett till att jag fått koppla av en stund.  Som tur är finns det mer att utforska. Det finns många affärer jag är nyfiken på, men som jag inte riktigt har handlat så mycket i – såsom Bröderna Nilssons Livs och CC Clothing Company.

WiiLa klippte Faktumsäljaren som sitter utanför Systembolaget och facebookade om välgärningen. Två dagar senare hade man nära 30 000 likes. Klipsk marknadsföring som genom delningar nådde långt utanför Kungsbackas gränser.

Det här är min innerstad – hur är din?

 

Tummen upp: För att det börjar se ljust ut på cykelbanan mellan Vallda Trekant och Stenstugan. Ser fram emot samma utveckling i fler områden i Kungsbacka kommun.

Tummen ner: För att bara cirka 400 har checkat in på Innerstaden via Facebook. Vi kanske skulle vara lite bättre på att stoltsera med att vi är där?

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!