Vädret idag
Skurar
11°C
Prognos October 19, 2020
dag
Skurar
12°C
 

Huset fixas med ett kalas

Tjugoåtta grader varmt ute och studentexamen om två veckor. Påsen åker fram ur garderoben. Serpentiner, blågula ballonger, flaggor, små studentmössor… allt undangömt sedan förra året och året dessförinnan.

Vi laddar hemma i familjen. Bläddrar i recepten och drömmer ihop en önskebuffé, handlar dricka i tid och hoppas på vackert försommarväder den 5 juni.

Sedan är det där med husfixandet. Vissa segdragna projekt bara måste bli klara innan släkt och vänner anländer på examensdagen. Inte för att vi på något sätt befarar tykna kommentarer eller insinuanta anklagelser från deras sida, men för att de känns rätt för oss. Vi vill känna att huset har bytt om till festen.

För två år sedan fick vi ta större sats än i år. Nu är det bara entrén som står i fokus. Det lilla taket över ingången har fått ny färg och återstår gör trappräcket som måste fixas till. Tvättas, skrapas och målas. Pinne för pinne ska det bli vacker svartglänsande igen. Vi får se om vi hinner.

2012 skulle vår halvt inglasade uteveranda få ny färg, den gamla flagade på fönsterkarmar och väggar. Trallarna på golvet var slitna och fula, det var dags att byta ut dem mot slitstarka brädor av lärk. Vi är nöjda med resultatet.

Balkongen på andra våningen har även den blivit användarvänlig och fräsch, fått färg på räcke och väggar och nytt golv. Dessutom möblerad med stolar och bord så vi kan sitta där i morgonsolen och äta frukost. Inte för att vi förväntar oss att några minglande gäster förirrar sig dit, men i alla fall.

Rabatterna brukar givetvis få sig en omgång också.

Björkslanan och pinnen, som egentligen är en syren och som har blivit kvar vid yttertrappan efter att vi röjde upp, ska grävas upp och ersättas med en rhododendron.

Den är inköpt, återstår att se om den hinner landa i jorden.

Behöver jag säga att vi under de två och ett halvt år, sedan den första av våra tre studentfester började planeras, har målat om huset i omgångar? Och bättrat på fönsterfärgen.

Man kan tycka att det är underligt att det ska en fest till för att huset ska bli ompysslat. Men så verkar det fungera. Så kanske, för husets välmående och för vårt egna nöjes skull, är det redan nu dags att planera in ytterligare kalas kommande år. En anledning går säkert att hitta på, nu när de jämna födelsedagarna är firade för ett tag och gymnasieåren avklarade.

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!