Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos November 30, 2020
dag
Skurar
4°C
 

“Kungsbacka, dags att ta eget ansvar”

Det är förmodligen för att jag är totalt ointresserad av sport, som jag blev så förvånad. Eftersom det ständigt skrivs och pratas en massa om sport, lag och matcher, så var jag självfallet övertygad om, att det skulle finnas en god infrastruktur för en så stor sportgren som fotboll här i Kungsbacka. Men nu förstår jag att det är riktigt illa på den fronten. Så dåligt att Kungsbackas damfotbollsspelare ska spela sina kommande hemmamatcher på bortaplan i Varberg, när de nu har sparkat sig in i allsvenskan. Det är verkligen genant, att en så stor kommun som Kungsbacka saknar en sådan arena, som är självklar i småorter landet runt. Det är heller inte första gången det blir problem, när kungsbackalag klättrar upp i serierna. Både handbollen och bandyn har drabbats. Alltid samma nymornade konstaterande inför behovet av förutsättningar för elitspel. Tror de styrande i Kungsbacka inte på att lagen här kan platsa bland de främsta? 

 

Funderar man lite, så ser man att den här situationen är ganska symtomatisk för Kungsbacka. Jag trivs bra här men konstaterar samtidigt, att Kungsbacka inte i något sammanhang är de stora satsningarnas kommun. Lagom verkar tyvärr vara rådande motto. Det är inte mycket som sticker ut här och ska något ske verkar kommunfolket förlita sig på, att det ska fixas av privata krafter. Själv uppför sig kommunen som en förvuxen tonåring, som förväntar sig hjälp och försörjning av föräldrarna. Ena stunden lutar man sig mot stora, starka Göteborg och nästa, som nu i fotbollsfrågan, låter man lilla Varberg, som Kungsbacka för länge sedan har vuxit om, stå för fiolerna. Det duger inte!

 

Inom näringslivet har Kungsbacka en vision om att vara bästa platsen för etablering här i regionen. Men hur ser det ut med stöd till företag, som redan har etablerats här? När high-techföretaget Vitrolife häromåret ville ha kommunens hjälp med att få ökad företagsmark hände ingenting. Följden blev att företaget flyttade. Pinsamt!

 

Nej Kungsbacka, det är dags att stå på egna ben och ta eget ansvar! Satsa på dig själv för det är du värd, som skönhetsreklamen säger. Det är hög tid att vakna upp ur törnrosasömnen och långsiktigt satsa på profilering och sådant som märks och gör att Kungsbacka syns på kartan. Just nu ligger en sådan boll hos fotbollstjejerna, och då skulle kommunen naturligtvis med stolthet ha sett till, att de redan från start kunde spela den på hemmaplan. Det här bör nu bli avspark för att se över hur förutsättningarna ser ut i andra sammanhang, där Kungsbacka vill och kan utmärka sig. Framförhållning kallas sådant kort och gott, och det måste en kommun ha.

 

Skaffa Norra Hallands app här

 

Ingrid Höglind

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!