Vädret idag
Mestadels molnigt
10°C
Prognos October 28, 2020
dag
Skurar
11°C
 

Kungsbackatalangen fick chansen i landslaget

Hallå där…

… BMX-cyklisten Oskar Kindblom, 15 år, som var med på landslagsläger i Alicante, Spanien.

Hur var det?

– Det var jätteroligt och väldigt lärorikt. Tränaren Sebastian Matamoros var riktigt bra. Han filmade och sedan kunde man se på videon vad man behöver förbättra. Det är bra att få se hur det ser ut när man kör, det är inte alltid man får chansen att göra det. Jag kan bli bättre på några teknikgrejer vid hopp. Exempelvis att ligga längre fram på cykeln och få en bättre kroppsposition.

Du fick chansen efter att ha imponerat på en landslagssamling i början av oktober.

– Vi var i Uppsala och cyklade på två olika banor. På den samlingen var talangfulla ungdomar med och de blev imponerade av min teknik. Så en vecka innan lägret fick jag ett mejl att jag fick åka med. Vi var nere i sju dagar och körde minst två pass om dagen. Efter det är man lite seg i musklerna.

Hur var det att ta steget upp och köra med landslaget?

– De är jätteduktiga. Man får bra motstånd när man kör övningar. Det går att lära sig genom att se hur de gör. Jag har inte varit med innan men känner några sedan tidigare.

Tävlingssäsongen är över. Vad händer för din del?

– Jag kör på banan till det inte går längre. Men det blir mer gym och styrketräning. Jag försöker förbereda mig inför nästa säsong.

Vad tror du om att ta en permanent plats i landslaget?

– Jag tror det är möjligt. Det finns en där som bara är ett år äldre än mig, så jag tror jag har en chans nästa eller nästnästa år. Jag behöver bli starkare. Tekniken är det jag vinner mest på och jag är modig.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera