Vädret idag
Molnigt
10°C
Prognos October 25, 2020
dag
Skurar
12°C
 

   Munspelsstjärnan har intagit Changefestivalen

   Stolarna är upptagna inne på Fyren när Antonio Serrano kliver upp efter Kristina Issa Band. Han har landat i Sverige efter att ha nyligen spelat i Sydkorea och Portugal. Tidigare i veckan hade munspelsstjärnan en workshop tillsammans med Kulturskolan. Nu gör de sig redo att spela tillsammans.

   – Jag började spela hemma och sedan i en musikskola. Det är väldigt bekant för mig, jag byggde min karriär från botten, säger Serrano.

   Är det viktigt att möta unga musiker?

   – Det är nog viktigare för dem. Ibland tänker jag att jag hade velat ha något liknande när jag var i skolan. Vi kan lära dem saker från erfarenheter som vi fått, saker som inte finns i böcker. Jag försöker dela av vad jag lärt mig som ingen berättade för mig.

   Är det något speciellt du tänker på?

   – När jag möter nya musiker försöker jag att vara närvarande, fokuserad och lyssna. Jag vill veta vem jag har framför mig. Vad är deras motivation?

   Hör det till vanligheterna att du gör workshops?

   – Det har inte varit så vanligt. Men de sista åren som jag har rest ensam, så har jag försökt att göra fler. Jag tror det är nyttigt. Det gör att allt resande får en större mening. Ibland kan jag känna en tomhet när jag reser 500 mil, gör en konsert, och sedan åker igen. Vad är meningen om man inte interagerar med andra eller delar erfarenheter. För mig är det inte tillräckligt längre att bara spela.

    

   Applåderna ebbar ut när Serrano tackar för sig. Kungsbackabon Sandra Tisén, 17 år, som spelade tillsammans såväl Kristina Issa Band och Antonio Serrano är nöjd.

   – Det var jättekul. Det är viktigt att få träffa musiker som är ute i världen. Det är kul att få en input från andra genrer och andra typer av människor, säger hon.

    

   Ikväll, fredag, är det ett nytt framträdande för Antonio Serrano på Tio Pepe – då tillsammans med hans band som består av Javier Colina och Josemi Carmona.

    

   Christian Johansson
   Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

   TYCK TILL: Kommentera artikel

   Kommentera detta inlägg

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

   NYHETER

     DebattLäs mer >>

     ANNONS

     TYCK TILL:

     Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

     Visa Resultat

     Loading ... Loading ...

     Diskutera TYCK TILL

     Kommentera

     DET HÄNDERLäs mer >>

     Fredag 26 juli

     kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

     Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

     Lördag 27 juli

     kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

     Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

     Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

     Läs Mer

     Så här funkar eNH!