Vädret idag
Molnigt
0°C
Prognos November 28, 2020
dag
Moln ibland
1°C
 

Nej, jag vill inte!

Det kom ett upprop i mejlen i dag. Avsändare vår vd som uppmanade alla att prova pikétröjor för att välja storlek. Tanken är att vi sedan ska kunna ha likadana tröjor på oss, när Norra Halland finns med vid olika publika arrangemang.

Jag är ju så pass foglig att jag gick ut, tittade och till och med provade en. Sedan gick jag in till min stackas vd och gjorde bestämt klart för henne att nej, jag vägrar. Jag gillar inte piké, jag gillar inte kragar och nej jag tänker ändå inte använda den!

Fast i sanningens namn handlade det nog mindre om kragar (även om jag på riktigt verkligen avskyr dem), än att jag slår bakut när någon försöker bestämma över mig. (Ja, det är rätt synd om mina chefer…)

 Vissa av dem klarar sig i och för sig undan. Kanske mest för att de inte anställt mig. För ett antal år sedan var jag till exempel på en anställningsintervju på Räddningstjänsten. Jobbet verkade jättespännande, bränder, brandmän, vad kunde vara fel? Tänkte jag tills arbetsklädseln plötsligt togs upp. På Räddningstjänsten har ALLA uniform. Tankarna voltade, redan där och då började jag fundera på sätt att komma runt det, kanske ännu större örhängen än jag brukade bära redan då?

Det blev inget jobb, antagligen lika bra för båda parter.

 Men det är inte bara eventuella chefer som råkar ut för mitt motvallseri. Jag är bra på att vara obstinat mot mig själv också. De senaste sju, åtta åren har jag till exempel mot alla odds lyckats hålla liv i en monstera. När jag köpte den var växten inte högre än 30 till 40 centimeter. Sedan uthärdade den åratal av vanvård och blev bara större och större och större. Och det var inte bara hemma hos mig som växten växte och blev större. Någon gång ifjol tog den sig också in på modescenen för att bli ett av de trendigaste mönstren. På kläder, tapeter eller som riktig växt.

Då tyckte inte jag det var kul längre. Ett inlägg på Facebook och växten var borta inom ett par timmar. Så snabbt har jag aldrig lyckats skänka bort något tidigare.

 Så vad säger det egentligen om mig? Inte en aning. Jag har inte vågat ta reda på det. Ibland känns det helt enkelt bäst att inte veta.

 

 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!