Vädret idag
Mestadels molnigt
10°C
Prognos October 29, 2020
dag
Skurar
10°C
 

Nicklas Karlström: “Jag blev lite orolig”

FOTBOLL. Kungsbacka DFF hade ställt in siktet på att minst upprepa fjolårets femteplacering. Johanna Almgren ersattes av Nicklas Karlström, men efter sex matcher och nio poäng väljer dock han att lämna rollen som huvudtränare. Klubbchefen Stefan Friberg: 

– Det är inte optimalt, säger hans och fortsätter:

– Han får inte ihop livspusslet. Man måste upp i Allsvenskan för att kunna ha heltidsanställda. I vår sits får man ha både en plan B och en plan C på spelar- och ledarsida.  

 

Han berättar att Karlström meddelade det för en vecka sedan, då inleddes jakten på efterträdaren som kommer att presenteras under dagen. Spelargruppen fick reda på Karlström kliver av i samband med måndagsträningen. 

– Det varit jävligt jobbigt att åka dit. Jag visste att det var sista passet och jag gillar ju det här. Det är jobbigt att ge upp något jag gillar. Men när jag åkte hem så ringde jag en kompis som jag inte pratat med länge. Då sa kompisen att jag lät gladare än på länge. Det var en skön hemresa, säger Nicklas Karlström. 

 

Han berättar att varningsklockorna har ringt. Blodtrycket har varit högt och minnet har inte varit lika bra som han är van vid. 

– Jag har alltid kommit ihåg allt utan att skriva upp. Nu kunde det vara att jag glömde av lite saker. 

Dessutom upptäckte han att han hade ett högt tryck bakom ögat när han skulle byta linser. 

– Farsan som jag är väldigt lik har haft hjärtinfarkter. Jag är van att ha flera bollar i luften men nu blev det för mycket. Jag sa till Stefan (Friberg) att jag ska nog inte hålla på så mycket med det här, säger han. 

Har du blivit orolig? 

– Jag är inte en orolig människa men nu blev jag det lite grann. 

Har den höga belastningen påverkat ditt tränarskap?

– Det har det nog. Det jag vet att jag är bra på, med individuell träning har inte kommit fram. Det har nästan varit noll, det är lite beklämmande. 

 

Tanken är att han ska få en roll på marknadssidan, men först ska han ta det lugnt och hämta andan.  

– Det har varit ett par tuffa veckor och ett tufft beslut. 

En lärdom tar han med sig. 

– Jag tror inte att jag kommer att vara ensam huvudtränare i framtiden. 

Vad tror du om Kungsbacka DFF:s fortsatta säsong? 

– Jag tror vi kan sluta mellan tvåa och femma. Växjö tar förstaplatsen.  

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera