Vädret idag
Molnigt
11°C
Prognos October 30, 2020
dag
Delvis molnigt med skurar
12°C
 

Nyårslöftet – att tänka positivt

Att avlägga nyårslöfte är kutym för många. Nu gjorde även jag detta. Jag har lovat mig själv att välja att tänka positivt i större utsträckning för att på så vis förenkla mitt liv. 
Löftet fick sig en prövning på nyårsdagen då Lilla Sonen och jag var ute i skogen. Vårt småprat höll vildsvinen borta, men mitt ute i vildmarken dök en påflugen hund upp. Vi såg ägaren, som såg oss. Istället för att bli arg valde jag aktivt att tänka positivt. Hundägaren måste ha glömt kopplet! Dessutom hade han nog skadat sig, för han hade inte möjlighet att hämta sin hund, som hoppade upp på min son.

Häromdagen åkte jag in till Freeport, alltså Hede Fashion Outlet. Nyårslöftet fick mig att tänka att de som döpte om stället hade otur när de tänkte. Samtidigt hoppas jag att de som ska minnas namnet har mer tur. Vi får vara glada över att Arnold Schwarzenegger har satt Kungsbacka på världskartan, men nu begär vi även att folk utifrån ska minnas namnet på ett av våra industriområden. 

Nåväl, på vägen dit blev jag farligt omkörd på 60-sträckan vid Ysby-Hult. Istället för att hänga på tutan, så tänkte jag att det nog var en som hade bråttom till förlossningen. Redan ett par dagar in på året har jag trafikbevis på att 2017 kan bli värsta babyboom året! 

Tvättmaskiners och våffeljärns konstruktioner bjuder på ett oändligt antal skrymslen som i sin tur bjuder oceaner av möjligheter för smuts att samlas. Nyårslöftet gör att jag gläds över att göra rent dessa maskiner med tops och trasor i timmar. Det är skönt att tillverkarna inte har satsat på produktutveckling som lett till underhållsfritt! Tänk om det var lika stor hysteri kring ett våffeljärn som det är om mobiltelefoner? Byta varje år? Nä, vi kan lugnt ha kvar ett järn från sent 1900-tal eller en tvättmaskin från 2008.

I förrgår hände något fantastiskt! Jag fick inget utbrott över att jag inte kan sätta på en dvd-film i mitt eget hem. Nu tänker jag glatt att det är ju det jag har barnen till! De vet vilken av de 4!) fjärrkontrollerna som används till vad och i vilken ordning. 

Och jag gläds över att de flesta knapparna på en fjärrkontroll aldrig används. Jag behöver således inte lära mig vad den gröna, blåa, gula eller röda knappen är till för.

På gymmet i går kväll körde jag cirkelträning. Maskiner står uppställda i en cirkel och man går runt och tränar i tur och ordning en liten stund på varje maskin. En kvinna sätter sig på en av maskinerna. Hon tränar inte. Jag cirkulerar allt närmare henne och får hoppa över ”hennes” maskin, för hon rör sig icke. Men inte blev jag arg för det. Hennes nyårslöfte måste ju ha varit att gå till gymmet, så grattis till det! 

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!