Vädret idag
Molnigt
12°C
Prognos October 19, 2020
dag
Skurar
12°C
 

På äventyr i skogen med yxor av latex

Jag har en kompis som nyligen har varit föräldraledig. Det har gjort att hon tillbringat mycket tid hemma de senaste månaderna. En del människor som är hemma mycket börjar blogga. Andra plöjer tv-serier eller sysselsätter sig med något handarbete. Min kompis har ägnat större delen av tiden då hon inte tagit hand om sina barn åt att hitta roliga erbjudanden på nätet gällande olika upplevelser. Ett typiskt meddelande från min vän när hon har hittat ett nytt erbjudande kan se ut ungefär så här:

"Vem vill följa med mig på den här ovanliga restaurangen? De har mat du aldrig smakat förut och just nu kan du gå två för en! Erbjudandet finns bara kvar i fem minuter till, så bestäm dig nu!"

 

Eftersom jag har svårt att säga nej till att prova på saker som jag inte har gjort innan har det lett till att jag fått uppleva ett och annat de senaste månaderna.

Det har varit allt ifrån restaurangbesök till diverse fysiska aktiviteter. Två gånger har hon fått med mig på room escape, en aktivitet som går ut på att deltagarna blir inlåsta i ett mörkt rum i ett industriområde och med hjälp av att lösa olika gåtor ska ta sig ut. En gång åkte vi ett stort gäng till en konstgjord westernstad ute i skogen. Där fick vi ta på oss overaller och masker och spela paintball (det var otippat kul!). En annan gång, det var i april, fick hon oss att packa ner sommarkläder och åka till en stor industrilokal i utkanten av stan. Väggarna där inne var tapetserade med bilder på palmer och golvet var täckt med sand. Sedan ägnade vi eftermiddagen åt att spela beachvolleyboll, dricka drinkar och ligga i hängmattor.

 

Men det mest udda hon fått med mig på var ändå zombiejakten. Den utspelade sig i en skog nära ett industriområde utanför Göteborg. Vi samlades ett gäng på ungefär femtio personer mitt i natten. Utrustade med svärd och yxor av latex fick vi under flera timmar försvara oss mot blodiga vitmålade människor i trasiga kläder som med släpande gång attackerade oss. Jag måste erkänna att jag blev så rädd att jag skrek till, men bara två gånger. Det hela avslutades med att vi lyckades rädda mänskligheten.

 

Nu har det gått ett tag sedan min vän tog med mig på någon aktivitet. Hon har väl fullt upp med sitt, kan jag tro. Och då snackar vi inte bloggande eller handarbete. Sist jag hörde från henne hade hon återupptagit kontakten med sin gamla trumorkester och gett sig iväg på turné i Europa. Jag hoppas att hon kommer hem snart, för jag börjar bli sugen på nya äventyr.

 

Elina Bratt Lejring
Reporter elina.bratt@norrahalland.se 0300- 101 75 @elinabratt på Twitter

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 26 juli

kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

Lördag 27 juli

kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

Läs Mer

Så här funkar eNH!