Vädret idag
Molnigt
12°C
Prognos October 24, 2020
dag
Regn
13°C
 

   Personalflytt oroar på Signes hus

   För att spara pengar men även för att komma närmare de man är till för planerar hemsjukvården att till hösten flytta ut från kontoren på Omsorgens hus till äldreboendet Signes hus. Beskedet har dock väckt blandade reaktioner hos både de boende som personal som är oroliga över att nuvarande samlingslokaler härmed kommer att förvandlas till kontorslandskap.

    

   Framför allt gäller oron den lokal som enligt personal används dagligdags som gymnastiksal för aktiva seniorer på boendet, men även den träffpunkt där det hålls gudstjänster och finare tillställningar varje vecka.

    

   Oro finns också över att personalflytten ska medföra ytterligare trängsel i den enligt personal redan underdimensionerade lunchlokalen, samt parkeringsproblem då ytterligare firmabilar och privata bilar ska få plats på de parkeringsplatser som enligt dem precis räcker till de anställda på Signes hus i dag, eller att platser ska tas från anhörigparkeringarna.

    

   Enligt Lillemor Berglund, förvaltningschef för vård och omsorg, är dock inget bestämt om vilka lokaler som ska tas i anspråk.

   – Det som finns är ett förvaltningsbeslut om en flytt. Detta för att minska kostnader för lokalhyra, men också för att komma närmare de vi berör. Men vilka lokaler som ska tas i anspråk eller göras om är inte beslutat, utan detta är något som vi just nu håller på att utreda.

    

   Christian Andersson, utvecklingsledare på kommunen, bekräftar dock att den lokal som i dag används som gymnastiksal är ett av de alternativ som diskuteras.

   – De signaler vi fått är tvärtom de du fått att just den lokalen används ganska sporadiskt. Likaså är de vi hört att matsalen skulle kunna rymma i alla fall lika många till som i dag, då den vissa dagar inte är mer än halvfull. 

    

   – Vad de anbelangar parkeringsplatserna är det också något som just nu ses över tillsammans med representanter från förvaltningen för Service och Fastighet. Kommer de fram till att det inte går kanske vi får tänka om eller titta på en annan lösning, någon annanstans.

    

   I slutändan handlar det dock trots allt om pengar.

   – Det är ingen hemlighet att vi behöver spara pengar. Vi har ett besparingskrav på oss att effektivisera med 17 miljoner kronor nästa år, säger Lillemor Berglund.

   – Därför behöver vi se över både lokalkostnader och hur vi jobbar i dag. I det paketet ingår också att se över de lokaler som faktiskt redan finns, men kanske delvis står tomma, så vi kan lägga pengar på verksamheten och personal i stället för lokalhyra.

    

   Om och var seniorerna på Signes hus ska kunna fortsätta ha sin gymnastik till hösten kan dock vare sig hon eller Christian Andersson i nuläget svara på.

   – Men det är förstås även det saker som vi får fundera över i den utredning som pågår. Målet är ju inte att köra över någon, utan att hitta en lösning som funkar för alla.  

    

   Camilla Moestedt
   Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

   TYCK TILL: Kommentera artikel

   Kommentera detta inlägg

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

   NYHETER

     DebattLäs mer >>

     ANNONS

     TYCK TILL:

     Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

     Visa Resultat

     Loading ... Loading ...

     Diskutera TYCK TILL

     Kommentera

     DET HÄNDERLäs mer >>

     Fredag 26 juli

     kl 12–15 Ekopyssel på Naturum Fjärås Bräcka. Tema: fjärilar.

     Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås med Marcus Schulz.

     Lördag 27 juli

     kl 9 Ölmanäsdagen. Ölmanäs segelsällskaps årliga bankappsegling på Gårda brygga i Åsa. 

     Kl 9–10 Utomhusyoga på Rörviks camping. Yoga för alla. Ta med yogamatta eller liknande samt filt/handduk. 

     Kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan, Österbyn, Åsa....

     Läs Mer

     Så här funkar eNH!