Vädret idag
Molnigt
5°C
Prognos December 5, 2020
dag
Skurar
6°C
 

Särö RF skickar två lag till SM

Dags för lag–SM i dressyr. Arkivfoto: Norra Halland

 

I helgen går lag–SM i dressyr av stapeln i Laholm. Sex ryttare från Särö Ryttarförening skickas nedåt i landet för att tävla om medaljerna.

 

DRESSYR. Det är tredje året i följd som Särö Ryttarförening är med i lag–SM i dressyr. Förra året kom laget på en åttondeplats men året innan det blev det guld för klubbens lag. I år skickar man alltså två lag.

– Vi har så många fantastiskt duktiga ryttare i vår klubb och det är kanonkul att vi kan skicka sex ryttare och två lag till årets SM, vilket är underbart eftersom vi är en ganska lite förening med endast 65 medlemmar, säger Särö Ryttarförenings ordförande Johan Falk.

 

Lag–SM har under senare år blivit väldigt populärt. Under guldåret var det 13 lag som deltog, i år är det 22. Det är olika ridklubbar men också distriktslag från hela Sverige som ställer upp i årets SM. Det är tre ekipage per lag som alla rider enskilt. Alla lag deltar i en kvalomgång där domarna ger ekipaget ett resultat i procent och sedan räknas en snittprocent ut på lagets tre deltagare. De fem bästa snitten (lagen) går vidare till finalen som hålls på söndag och det är något som Johan Falk tror är möjligt för Särös lag.

– Vi vann ju för två år sedan, men då stod alla stjärnor rätt kan man säga. Så vi ska inte spänna bågen allt för högt i år. Men jag tror inte att det är omöjligt att något av lagen tar en plats i finalen.

 

För att komplicera tävlingen lite ytterligare rider två ryttare i laget ett och samma program i kvalet. Den tredje rider ett något svårare program och där spelar en viss taktik in menar Johan Falk.

– Man får tänka på vilka man tror kan prestera bäst i de olika programmen och så placerar vi ryttarna efter det med målet att få så bra snittprocent som möjligt. Vi träffades tidigare i veckan för att alla skulle få chansen att rida igenom det svåra programmet under tävlingsliknande former.

Vad ser du fram emot mest med helgen?

– Jag ser fram emot en fantastisk rolig och spännande helg. Jag tycker, oavsett om det är ponny eller häst, att själva lagmomentet är något alldeles speciellt. Det blir lite extra nerv och det skapar en härlig gemenskap, säger Johan Falk.

 

Ryttarna/hästarna som åker till Laholm och SM är:

Lag 1: Cecilia Jonasson/Limelight, Emelie Häggblad/Parrier T och Lovisa Hasselblad/Tango.

Lag 2: Sofie Persson/Leo, Carl Hedin/SimmersbroDonnaFrapin och Elin Falk/Don Johnson

Anton Lorentzson

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera