Vädret idag
Mestadels molnigt
2°C
Prognos November 30, 2020
dag
Skurar
4°C
 

Vad ska jag välja för skor?

Jag har egentligen tre råd när det gäller val av skor som jag återkommer till nedan och det behöver inte vara krångligare än så. Idag har vi en enorm mode- och skoindustri som växer i takt med vårt intresse för idrott. Det är mode att vara löpare och gärna under stämpeln ultralöpare, ungdomarna kränger med glädje på sig ett på par mjukisbyxor och många visar stolt upp sina löpartights i vardagen. Gå in på Kungsmässan och studera vad folk har på sig så kommer du märka att löparmodet även nått vardagsklädseln för många.

Även mode Magazine hakar på och berättar på stora uppslag hur du bäst kombinerar dina träningskläder med vardagsoutfiten och till och med festblåsan. Så helt plötsligt har garderoben fått ett nytt liv med accentfärger i neon. Snyggt?! Ja smaken är som baken och tror den positiva bieffekten av modet blir att steget till att faktiskt svettas i kläderna blir kortare.

Så till mina råd kring skor

  1. Först och främst ska de vara bekväma. De ska sitta skönt och ge foten bra utrymme. Springer du längre sträckor kan du räkna med att foten sväller en aningens och rådet är att då att gå upp en halv storlek. Skon får absolut inte glappa någonstans då friktionen av glappet garanterat kommer ge skavsår.
  2. Skon ska vara lite lättare än den förra skon du hade. Nu menar jag inte att du ska välja en super minimalistiskt barfotasko utan bara välja en modell som är lite lättare än den du sist köpte. Du kan spara otroligt mycket energi bara genom att gå ner några gram på din nya löparsko. När du springer så är det foten du lyfter upp från marken flera tusen gånger och har du då en lättare sko kommer du spara energi precis som att du skulle orka mer om du bytte till en lättare vikt när du tränar biceps på gymmet.
  3. De ska vara snygga! Visst det är tycke och smak men jag kan lova dig att du kommer ta på ett par skor som du tycker ser bra ut och du själv tycker är ur läckra. Du ska bli glad av att snöra på dig skorna. Så känner du dig snygg och glad när du får på dig dina löparskor kommer du oftare ta på dig dom och steget ut i löparspåret blir enklare.

Ps. Har du nu investerat i ett par snygga, bekväma och lätta skor ,snälla, knöla då inte ner ett par tubstrumopr från Gekås för 9.90 kr, utan ge dina löparfötter det de förtjänar genom en anpassad löparstrumpa. Du kommer undvika så många skador, blåsor och blånaglar och då pratar jag av egen erfarenhet. DS

Vi ses i spåret…..

 

 

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera